2011. február 15., kedd

ART QUILT hétvége Budapesten és Veszprémben

A múlt héten csütörtökön megnyílt a Textil Múzeumban az Európai Art Quilt kiállítás, melynek anyaga egy rangos nemzetközi válogatás. A kiállítást Simon Prins úr nyitotta meg, aki az Európai Art Quilt Alapítvány elnöke. Aki teheti menjen el és nézze meg a fotók az MFC honlapján láthatók.

Ezután szombaton és vasárnap a foltvarró "ART"-osok ellátogattak Veszprémbe, ahol a  "HEMO" adott helyet nekünk. Volt többféle tanfolyam, német és magyar előadókkal, érdekes, izgalmas témákkal és szinte telt házzal. Készültek a szebbnél szebb alkotások, és megtanulhattunk sokféle technikát. A Photoshop program rejtelmeibe is bepillanthattunk, és volt mindkét napon sok-sok festegetés: szitázás, monoprint, szín kiszedés, zselatinnal festés. Volt előadás arról, hogyan zsűriznek az Európai Quilt Art válogatáson, és Bornemisza Eszter készített egy képes válogatást nekünk, hogy mi ill. melyik quilternek a munkája tetszik neki és miért. Meghallgathattuk azt is, hogy a színekről mit kellene tudnunk. Mind az előadásokon, mind a tanfolyamokon nagyon jó hangulat volt, és remek házigazdák voltak az MFC részéről és a művelődési otthon részéről is. Szeretném, ha sok sok ilyen gazdag és értékes programban lenne részünk a jövőben is.
Remélem, nemcsak a magam nevében, KÖSZÖNÖM SZÉPEN, hogy ott lehettem. 

 Van egy csoport a nevük "MOMŰ", vezetőjük Bornemisza Eszter, akik modern munkákat készítenek. Az Ő munkáikból  került megnyitásra itt Veszprémben a HEMO-ban egy kiállítás, aminek az általam készített amatőr fotóit itt láthatjátok. Véleményem szerint a kiállítás anyaga igazán színvonalas és izgalmas. Minden munka igényes és nagyon szépen kivitelezett. A nevek felsorolása következik akik a kiállított képek alkotói:

Acélosné Solymár Magdolna, Atkins Zsófia, Bornemisza Eszter, Csáky Gyöngyi, Felber Irén, Hegyi Csilla, Horváth Balázsné, Kelemen Emma, Pásztor Piroska, Pintér Zsuzsa, Polyák Ildikó, Riegler Mariann, Siposné Cseh Margit, Székely Katalin, Szomor Ágnes, Váradi Gyöngyi

2 megjegyzés:

Nóra írta...

Jó volt olvasni ezt az igazán jól összeállított összefoglalódat a nagyon színvonalas, jól szervezett veszprémi hétvégénkről.Jó lenne,ha a jövőben folytatódna ez a tudásunkat fejleszteni hivatott program sorozat!

F.Gina írta...

Csodásak a képek, ilyenkor mindig kedvet kapok :)