2009. július 30., csütörtök

napközis tábor

5 napig újra napközis iskolás voltam Békáson.:)))) Az elmúlt napok csak a foltoskodással teltek. Elkészült munkákkal is viríthatok, persze van még félkész is. Megismertem sok jó előadót és tanultam Tőlük sokat. Ezen a nyáron már azt is tudtam, hogy a táborozás nem nyaralás, de ha el is fáradok, az átélt élmények nem pótolhatók semmivel. Jó volt a szervezés, sok-sok program volt. Lehetett újdonságokkal ismerkedeni (nekem minden új volt, persze még csak kétéves folvarró vagyok) Tanulhattam Dobray Zsuzsától gyors technikákat, Bajkay Máriától gépi katedrált (húúúúúamindenitnemegyszerű) és gyöngyös micsodát, Sziréntől igényes neszeszer készítést, és a térhatású hatszögek gyártását, Margitkánál a modern quilt ( ezzel még nem vagyok készen, kép később) és kellékei volt a téma, Bihari Zsóka elmondta, hogy nem kell mindig egyenesen befejezeni a munkákat lehet másképp is. Az apró melepik között a kunyhós papucs és a csiga is megfértek egymással, a bugyi neszeszerrel együtt, ezek márcsak virtuálisan kerültek részemről elkészítésre.Készítettem a kész munkáimról képeket nézzétek meg.
Az előadók felsorolásából nem véletlenül maradt ki KOSZTELNIK EDIT, ( a legjobb falatot én mindig utoljára hagyom ) aki egyfajta tájképvarrási technikát mutatott meg nekünk, és teljesen beleszerettem. Nekem ebben a táborban ez volt a legkedvesebb és legkedveltebb technika amit tanultam. Az utolsó napon ugynevezett táborzárás volt, ahol az elkészült munkákból a "legjobbat", vagy olyan iskolásan a "jó tanukókat" elismerték, persze a többieket is, megköszöntük Szirénnek, az áldozatos munkáját és nagyszerű szervezését, és ezzel bezárt a tábor. Most én a saját véleményem alapján, kihírdetem, hogy nekem a legjobb előadó Kosztelnik Edit volt. Köszönöm Edit és Köszönöm Szirén, hogy ott lehettem veletek.


gépi katedrál a "suliban" elkészülta gyöngyös ez is elkészült a "suliban"a neszeszer még este itthon befejeztem!Mediterrán tájkép ( 40x60cm )
minden géppel varrva

még este itthon befjeztem és jelenleg az ügyeletes kedvenc!!!!

10 megjegyzés:

Bea írta...

Jók lettek- nekem is a tájkép tetszik a legjobban. Kár, hogy nem tudtam a tanfolymaról.

Szizsu írta...

Szerintem jövőre is lesz ilyen, majd szólok.

Körmi írta...

Jujjj de szépeket készítettetek!!!...nem is gondoltam, hogy Pesten is van "tábor"! ...Engem is érdekelne! ha lehet!?:D

teletext írta...

Gratula, nagyon jókat varrtál. A neszeszer csodás! A tájéket meg egyenesen irigylem, láttam a Tatabányán lévő csajoknál is, már ott beleszerettem. :)))

Szizsu írta...

kedves teletex, te vagy az Évi 36x úgye????
Örülök ám nagyon, hogy nektek is tetszik

lomaquilt írta...

Te melyik csoportban voltál? Én a jobboldalo teremben az étteremben a kert felé nézünk.

Szizsu írta...

Szia Komórka! Én a baloldaliban Nórával együtt voltunk. Még beszélgettünk is.

F.Gina írta...

Az egész klassz , de a tájkép csodás !Szerintem meghívom Kosztelnik Editet előadónak hozzánk is :)) Ilyen nekem is kell :))

Szizsu írta...

Gina, ez jó ötlet! :-)))

gubike írta...

Huh, a tietek is munkatábor volt? :-)
Csupa szép munka!