2009. október 17., szombat

A nárciszok


Iyen lett mikor elkészült. A közzététel is megtörtént. A csapattársak véleménye is látható itt. Élvezem ezt a foltversek "játékot". Megmozgatja az ember fantáziáját és még varrunk is közben, a verseket is szeretem.Úgy jó az egész ahogy van.

2009. október 14., szerda

foltversek-ráhangoló

Elkészült az első!!!
Nagyon örültem mikor Ildi hat héttel ezelőtt nekem is küldött meghívót, a foltversek készítőinek csapatába.
Azt nem mondhatom, hogy meglepődtem, vagy, hogy váratlanul ért, de a meghívás akkor is jólesett.
Remélem, hogy az én foltvarróstudományom elég lesz ehhez a kihíváshoz. Az elsővel elkészültem. Nem ment könnyen. Legalább kettő félkészen a sarokban landolt - és most ezt szépen írtam- a harmadikat sikerült befejezni, hogy milyen eredménnyel az holnap kiderül a foltversek blogon.
Hogy miért a nárciszokat varrtam? Mert egyszer régen, nagyon régen, amikor ifjú, és bohó voltam, férjhez mentem és a csokrom sárga nárciszokból volt és velem együtt boldogan táncoltak. Akkor éppen ez vot a kedvenc virágom. Ezért nem is gondolkodtam a másik változaton, -bár kötődést ahhoz is tudnék írni, ugyanis a nevem jelentése magyarul liliom. Ennyit a botanikáról.
A varrásnak az a része volt a legnehezebb amikor a méreteket kellett eltalálni. Ilyen kicsi képet nem varrtam még eddig, úgyhogy volt küzdelem, és szerintem még a következőknél is lesz. Nagyon várom a csapattagok képeit és kiváncsi vagyok, hogy ki mivel fog elkápráztatni.